Про підвищення заробітної плати освітянам

Затверджено наказ МОН про підвищення з 1 травня заробітної плати освітянам Міністерством освіти і науки України затверджено наказ від 12.05.2016 № 509 «Про внесення зміни до наказу Міністерства освіти і науки України від 26 вересня 2005 року № 557», розроблений на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 № 288 «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», який пройшов державну реєстрацію у Міністерстві юстиції України 19 травня 2016 року за № 746/28876.

 Відповідно до цих нормативних актів з 1 травня 2016 року підвищуються розміри посадових окладів та ставок заробітної плати працівників бюджетних установ, зокрема галузі освіти, які визначені, виходячи з розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки 1185 гривень. Працівникам, посади яких відносяться до 1-4 тарифних розрядів, їх розміри затверджено на рівні 1516, 1521, 1532, 1543 гривні відповідно без дотримання при їх визначенні цього базового посадового окладу. Встановлено, що так підвищення здійснюється у межах видатків на оплату праці, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», а працівників 1 - 3 тарифних розрядів Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників - у тому числі за рахунок виплат, пов'язаних з індексацією, надбавок, доплат, премій. Таким чином підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати працівників, чиї посади віднесено до 4-24 тарифних розрядів, здійснюється зі збереженням розмірів доплат, надбавок чи премії, які виплачувалися їм з грудня минулого року за рахунок частини індексації відповідно до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 р. № 1013 «Про упорядкування структури заробітної плати, особливості проведення індексації та внесення змін до деяких нормативно-правових актів». Підвищення посадових окладів працівників, чиї посади відносяться 1 - 3 тарифних розрядів, провадиться за рахунок зменшення розмірів таких надбавок, доплат, премій, пов'язаних з цією індексацією. У випадках, коли суми цих виплат менші, ніж розмір підвищення посадових окладів, працівникам установлюються посадові оклади у затверджених постановою розмірах, а зазначені виплати не провадяться. Прийнятим на роботу після 1 грудня 2015 року працівникам посадові оклади та ставки заробітної плати встановлюються з 1 травня у розмірах, визначених підпунктом 1 пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України № 288.

https://mail.ukr.net/desktop#readmsg/14651957870830905352/f0/attach=2
Share:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації

На платформі Blogger.

Загальна кількість переглядів сторінки

Обласний огляд-конкурс

Обласний огляд-конкурс

Учитель року

Учитель року
Всеукраїнський етап

Перше місце!

Перше місце!

Шукати в цьому блозі

.

.

Учитель року

Учитель року
Обласний етап

Учитель року!

Учитель року!
Районний етап

Наша профспілка

Наша профспілка

Чи потрібна профспілка?

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Sample Text

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.